TANDIR Gevreği Yapılışı

Gevrek Konya’da ara öğünlerde çayın yanında yeniyor. Adı gibi gerçekten gevrek ve kıtır kıtır.mis gibi tereyağ kokusuyla alışkanlık yapabilir.

Alışkanlık yapacağı konusun da oldukça ciddiyim. Biz  de özellikle kış gelince Antep’in kahgesi ve Konya’nın gevreği can kurtaran gibi olur. Atıştırmak için elimiz sıkça kurabiye kutusuna gider.

Özellikle çaya batırarak tadı çıkıyor. Çayın tekrar içilecek halini bırakmasa da gevreği çaya batırdığınızda alacağınız tat hem buna değer hem o tadı başka bir şekilde alamasınız ben den söylemesi.


MALZEMELER:

500 g un

100 g tereyağ

su, tuz, maya

susam

YAPILIŞI:

Bütün malzemeler yoğurulup hamur yapılır ve mayalandırılır.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp uzun çubuklar yapılır ve fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizilir.

Tepside tekrar mayalandırılıp, 175° de kızartılır.

Kızardıktan sonra fırın ısısı 100° ye düşürülüp tamamen kuruması sağlanır.(Bu bir kaç saati bulabilir.)